top of page

Werkwijze

Hondendagopvang "De Hondendame" is een kleinschalige dagopvang voor honden  in Malden en omgeving met een uniek “huiskamerconcept”, gelegen aan Hatertseweg 2.

 

Grenzend aan ons woonhuis is de huiselijke en rustige hondenwoonkamer gevestigd, omgeven door groen & weilanden. De wei is omheind en voorzien van verwarmde rustruimtes waarin de benches staan waar de honden kunnen rusten en/of slapen.

De hond verblijft in een kleine roedel (<5 honden) in een warme, veilige en huiselijke omgeving. De hele dag is er veel dierenliefde, zijn er duidelijke regels en is er toezicht. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht voor de hond met voldoende mogelijkheid om binnen/buiten te rusten/spelen.

Tussen 7.30 en 8.30 uur worden de honden naar de opvang gebracht en binnen in de benches geplaatst totdat ze om 8.30 om beurten, per roedel van max. 5 honden, naar buiten gaan of naar de hondenwoonkamer gaan. Tussen 16.30 en 18.00 uur worden de honden door hun baasjes opgehaald. De honden krijgen de hele dag vers drinkwater en krijgen zonodig te eten. Verder zorg ik ervoor dat de speelweide vrij blijft van hondenpoep. 

 

Mijn belangrijkste dagtaak is het observeren van de honden: het lezen en begrijpen van de hondentaal. Bij de intake kijk ik naar het sociaal gedrag van uw hond en zal ik dit bespreken. De honden worden in een groep geplaatst die voor hen het meest passend is. Er zal rekening gehouden worden met o.a. leeftijd, temperament en de grootte van de hond.

 

Er is geen opvang mogelijk tijdens de vakanties of in de avonden/nachten.

IMG_7407.jpg

​Één van mijn hondenspeelweides

bottom of page